Moj račun

Ekipa Energetika je izurjena tudi za izredne razmere

22.10
2018

Potres je v soboto poškodoval plinovod za IV. osnovno šolo. Intervencijska skupina Energetika Celje se je takoj odpravila na lokacijo, zaprla priključni plinovod ter opravila varen sežig plina. K sreči je to bila samo vaja Potres 2018 na zahodnem Štajerskem, v kateri je uspešno sodelovala tudi ekipa Energetike.

V petek, 19. oktobra, in v soboto, 20. oktobra, je na območju celjske regije potekala regijska vaja. Vsi sodelujoči so prejeli obvestilo, da je potres osme stopnje po evropski potresni lestvici najhuje prizadel občine Celje, Velenje, Laško in Žalec, kjer so se na javnih in zasebnih stavbah pojavile velike razpoke na stenah, več starejših in slabo grajenih stavb pa se je porušilo. Po pozivnikih so bili vpoklicani člani civilne zaščite, ki so prihiteli na kraj dogodka in nemudoma pričeli z reševanjem.
Namen vaje je bil preveriti učinkovitost in v regijskih in občinskih načrtih zaščite in reševanja ob potresu ter preveriti komuniciranje in sodelovanje med posameznimi reševalnimi enotami in službami.

Na IV. OŠ opravili varen sežig plina

Intervencijska skupina Energetika Celje je tako na lokaciji IV. osnovne šole Celje izvedla zapiranje priključnega plinovoda za šolo, ki je bil v potresu poškodovan, in opravila varen sežig plina iz vkopanega cevovoda z uporabo sodobne opreme – plamenice. V vaji smo preverili usposobljenost zaposlenih, razpoložljivo opremo za intervencije, uporabo plamenice za sežig plina in organizacijo službe za intervencije. Po zaključku vaje je bila v telovadnici IV. osnovne šole Celje izvedena tudi prva analiza, v kateri je med ostalim predstavnik Energetike Celje učencem in učenkam pojasnil osnovne značilnosti uporabe zemeljskega plina, kot tudi pravilne postopke ravnanja v primerih nesreč z izpusti nevarnih snovi – zemeljskega plina.
Vaja je v celoti uspela in je potekala brez težav, za kar gre zahvala tudi izurjenim zaposlenim tehničnega sektorja za zemeljski plin, ki so na morebitne izredne razmere zelo dobro pripravljeni.

w-video
Naslov

Energetika Celje,

Smrekarjeva ulica 1

3000 CELJE

(03) 425 33 00

info@energetika-ce.si

(03) 425 33 60

Uradne ure

ponedeljek, sreda, petek:

od 8:00 do 10:00 h in

od 11:00 do 14:00 h.

Naslov

Mestna blagajna,

Trg celjskih knezov 9

3000 CELJE

(03) 425 33 00

info@energetika-ce.si

(03) 425 33 60

Uradne ure

ponedeljek, tor, čet:

od 8:00 do 11 h in od 12 do 14.30

petek:

od 8:00 do 12:30 h.

sreda:

od 8:00 do 11 h in od 12 do 16.30

Naslov

Toplarna Celje

Kotna ulica 10

3000 CELJE

Vprašajte nas
Prišlo je do napake.
Uspešno poslano.
© 2018 Energetika Celje  |  Politika zasebnosti | Produkcija: RELIDEA

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Odločitev lahko spremenite s klikom na Piškotki in izberete povezavo "Izbriši piškotke".